Az este a bluesé. Minden este nagy művészek lépnek színpadra, hazaiak és külföldiek egyaránt (USA, UK, HU, SRB, DK). A befutott művészek mellett tehetséges fiatalokat is felkarolunk és népszerűsítünk, ezért a már befutottak ajánlásai alapján nagy fejlődési potenciállal bíró debütáló előadókat is meghívtunk.

A második alkalom sztárja MUD MORGANFIELD. Larry „Mud” Morganfield a híres amerikai bluesman, Muddy Waters aka McKinley Morganfield elsőszülött fia. Ugyancsak először lép színpadra Romániában a brit gitáros, MARCUS BONFATTI. A 2021. május 15-i nap headlinere gazdag szólókarrierrel rendelkezik, 2014-ben pedig átvette Joe Gooch helyét a híres TEN YEARS AFTER-ben.

A harmadik külföldi premier a JUMPING MATT & HIS COMBO Magyarországról. Pribojszki Mátyás, aka JUMPING MATT egyike a legjobb szájharmonikásoknak, és nagyon jó énekes. “Matyas is an impressive virtuoso harmonica player and has an original style. He also has a very nice singing voice, and his band kicks the ass of many US bands!” (Rick Estrin – USA). Meghívottjukként fellép velük a tapasztalt gitáros, A. G. WEINBERGER.

A második kiadás romániai meglepetésekkel is kecsegtet. Tartjuk magunkat azon ígéretünkhöz, hogy minden alkalommal tehetséges, még útjuk elején tartó fiatal előadókat is meghívunk. 2021-ben a brassói WATZZY (Watzatka Róbert) lép fel új projektjével, ami biztos eleget tesz majd a várakozásoknak! A fesztiválon üdvözölhetjük a tehetséges gitárost, Roxana Stroet, az elhunyt konstancai dobos, Corneliu Stroe (FOXY LADY BAND) lányát, aki a kitűnő brit szájharmonikással, GILES ROBSON fog fellépni. A BLUE MONDAY MINISTERS, Cătălin Tzetze Rădulescu és Andrei Rotariu duója átkalauzol majd bennünket az akusztikus blues archaikus eredeteihez. Az új temesvári bluesszenzáció, az AXiS trió (Silviu Dan Iliescu, Dejan Kotarčić és Ranko Varga) az utolsó nap meghívottja. A ’90-es évek híres együttese, a QUO VADIS Farkas LászlóKiss AttilaTeodor Pop és Borbély Szilárd fellállásban lép fel.

A szerbiai THE GAMBLERS Sr. Mitrovicaból változatos és egyedi rythm & blues és swing infúzióval jelentkezik. A kitűnő bukaresti együttesek, a BAICEA BLUES BAND (George BaiceaCătălin Răsvan és Nicu Georoiu), az OXIGEN (Bogy Nagy, Eugen CaminschiGelu Ionescu és a csodálatraméltó ritmusfelelőseik, Mugurel Deaconescu és Lucian „Clopo” Cioargă) és a BLUESCORE (Raul Kusak, Hanno Höfer és az amerikai Liviu Pop) erős személyiségű zenészeket vonultatnak fel, a hazai blues veteránjait, akik kiteljesítik a sólyomkő alatti blues élményt.

Forrás: Arta Sunetelor

#1 NAP – 14.05.2021

#2 NAP – 15.05.2021

#3 NAP – 16.05.2021

AXiS
(RO/SRB)

AXIS

OXIGEN
(RO)

OXIGEN

MUD MORGANFIELD
(USA/UK/DK)

MUD MORGANFIELD