#TGBF 2021

REDESCOPERĂ | GUSTĂ | ÎNCEARCĂ

Inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primăria Băile Tușnad, evenimentul a pornit din dorința de a promova atât blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cât și zona ca destinație de ecoturism, împreună cu gastronomia locală. Cu o primă ediție organizată în condiții excepționale, festivalul a trezit un viu interes atât în rândul publicului cunoscător, cât și al mass-media. Acest lucru, împreuna cu sprijinul entuziast primit din partea comunității locale, ne incurajează să mergem mai departe cu #TusnadGastroBluesFest ediția a II-a, ce se va desfășura în perioada 14 – 16 mai 2021. Chiar dacă aceste vremuri par setate să ne învețe că nu există certitudini iar regulile se schimbă de la o zi la alta, noi am refuzat să lăsăm visul care înseamnă Tusnad Gastro Blues Fest să moară! Ne încăpățânăm să vă oferim experiențe muzicale și culinare unice, incurajați fiind de avalanșa de reacții pozitive la adresa primei ediții. Prin urmare, artiștii, partenerii și întreaga echipă își unesc forțele din nou pentru ca #TusnadGastroBluesFest să continue și în 2021.

Amplasat într-un cadru natural de o frumusețe aparte, Tusnad Gastro Blues Fest este un eveniment ce împletește armonios muzica live și gastronomia într-un concept unic, generator de intense experiențe senzoriale, oferind totodată destinației de ecoturism Băile Tușnad și Împrejurimile, apartenența la o comunitate culturală cu care rezonează, fără nevoia de a călători la distanțe mari pentru a beneficia de aceasta. Pe durata celor 3 zile de festival, pe lângă concertele de blues, pofticioșii sunt invitați să savureze bucatele delicioase pregătite și oferite de Papa la Șoni. Pe toată durata concertelor, se vor servi bucate tradiționale secuiești, dintre care nu vor lipsi papricașul, gulașul sau cozonacul secuiesc (kürtőskalács) și langoșul. Sâmbătă și duminică în intervalul orar 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, sunteți invitați la o DEGUSTARE DE VINURI prezentat de somelierul Bentea Robert-Claudiu, combinată cu o sesiune de GASTRONOMIE prin degustarea a preparatelor realizate și prezentate de maeștri bucătari. Festivalul va găzdui și o EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE, cu imagini din prima ediție, surprinse prin imagini de fotograful Adrian Mociulschi.

Serile sunt dedicate blues-ului, urmând ca în fiecare seară pe scenă să urce artiști importanți, atât din țară cât și din străinătate (SUA, UK, HU, SRB, DK). Pe lângă artiștii consacrați, ne propunem să susținem și să promovăm tinerele talente, ca atare am invitat pe baza recomandărilor artiștilor deja consacrați și muzicieni debutanți ce au un potențial mare pentru a se dezvolta.

REDESCOPERĂ
BĂILE TUȘNAD ȘI ÎMPREJURIMILE:

ecoturism, wellness, gastronomie și blues

  • singurul lac vulcanic din sud-estul Europei – Lacul Sfânta Ana;
  • sute de izvoare de ape minerale pentru băut și îmbăiat;
  • observatoare de urs realizate de unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură din lume;
  • locul unde s-a reîntors și castorul (Castor fiber);
  • mâncare secuiască ca la mama acasă;
  • porțile de lemn și bisericile fortificate, simboluri ale culturii secuiești;
  • multe opțiuni de recreere activă.

Sub brandul DESCOPERĂ ECO-ROMÂNIA, Băile Tușnad și Împrejurimile face parte din cele 7 destinații de ecoturism ce ofertă numeroase produse și servicii care sunt disponibile pentru iubitorii de natură, de mișcarea în aer liber și de gastronomia locală.

Mai multe detalii despre cum poți să-ți planifici o vacanță ecoturistică în destinație: www.bailetusnad.eco